(se karta)
medvind till Stan under mycket mörk himmel.
(tryck på bilderna så blir de större)
Fotografer: Bo Sörensen, Göran Rydell o Ordförande
onsdag 6 juli 2016 ESAB IV Maritima - Hyppeln tor
2,5 timmars färd i motvind, lunch Restaurang Stora Oset,
medvind till Stan 2 timmars färd.
Kapten Leif Gullersby firade 85 års dag i Lysekil men
styr båten den 13 juli på samma resmål
Fotografer: Anita Löndén-Hansson o Elisabet Ziegler
Vårlunchen fredagen 13 maj 2016 på S/S Marieholm
samling på kajen
samling på akterdäcket
gamla och nya kassören i arbete
Vinprovning 15 april på ESAB
Fredagen den 15 april träffades 19 seniorer på ESAB för vinprovning. Vår egen amatörsommelier, Göran Rydell, visade bilder från några av hans många vinresor och gav oss tips på vad man ska tänka på när man planerar en vinresa på egen hand. Vi fick också provsmaka några vita och röda viner från en del av hans besökta vingårdar och fick även skriftlig information om vinerna. Efter Görans uppskattade presentation avnjöt vi en god italiensk buffé med kaffe och kaka, som Maria från Sodexo hade dukat upp. Vi var alla väldigt nöjda och tyckte att det var en mycket informativ och trevlig eftermiddag i glada vänners lag.
Hej,
ESAB pensionärernas bedömning av vinerna.
Med poäng 3= bäst 2=näst bäst 1=sämst
De vita vinerna...
39 poäng Nr 79394 Von Winning Win Win Riesling Trocken , 2015 129:-
28 poäng Nr 5569 Saint-Aubin Vieilles Vignes Domaine Roux Père&Fils, 199:-
21 poäng Nr 76570 Leth Grüner Veltliner Familien Reserve , 2015 119:-
De röda vinerna...
36 poäng Nr 22273 Stellenzicht Golden Triangle Pinotage , 2013 99:-
29 poäng Nr 2151 Xavier Grenache Vieilles Vignes , 2012 Côtes du Rhône 89:-
25 poäng Nr 74960 Barbera del Monferrato Livio Pavese , 2010 109:-
Recept på Vitello Tonnato (kalvstek med tonfiskröra)
En skiva rosa kalvstek (innertemperatur 60 grader)
Tonfiskröra
En burk tonfisk i olja (ca 200g)
4 sardellfiléer
2 msk pressad citronsaft
3 msk kapris (avrunnen)
1 hårdkokt ägg
bladen från några kvistar bladpersilja
ordentligt med nymald svartpeppar enligt smak
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
Mixa till önskad konsistens
Servera med en minitomat och ett salladsblad och helst ett glas Roero Arnais (vitt vin från Piedmonte).
Med vänlig hälsning
Göran
Bilder från
aktiviteter 2016
- Vinprovning 15/4
19 deltagare
- Vårlunch 13/5
34 deltagare
- ESAB IV utflykt 6/7
12 deltagare
och 13/7
14 st ombord
-Radiomuseumet
22/9
10 deltagare
-Residenset
14/11
25 deltagare
-Julbordet 2/12 på Liseberg
51 deltagare