Hoppa till innehåll

ESABs 120-års firande i Göteborg

Jubileumskalaset började med registrering följt av drink med delikata snittar framför entren till restaurang Kooperativet inrymt i en av Götaverket verkstäder.Där hälsade Oscar Kjellberg gestaltad av Håkan Persson från Laxå alla 195 gästerna välkomna på engelska.Så småningom blev det dags att sätta sig till bords med bordsplacering. Därefter började servering av en smakfull supé omfattande

  • Bakad Torsrygg
  • Toast Skagen
  • Tart på äpple och rabarber
  • Gott vin

Värden Anders Bengtsson VD för ESAB Norden hälsade först våra hedersgäster familjen Kjellberg representerad av 3 generationer hjärtligt välkomna till bords och därefter kunder, alla anställda från Göteborg och produktchefer från Europa och pensionärer. Johan Fransson ansvarig för ESAB Europe tog därefter till orda och poängterade betydelse av Oscar Kjellbergs uppfinning av den belagda elektroden och dess fortsatta utveckling.Svensk industris utveckling är starkt beroende av uppfinngar liknande Oscars för att kunna bli globala. Ericsson, SKF och Sandvik är andra liknande exempel.

Under middagen berättade Oscar Kjellberg genom flera inhopp om ESABs historia och produktlanseringar och världshändelser med början 1904 fram till 2022. Allt illustrerades på en jättestor bildskärm på ett strukturerat sätt av den maskerade Håkan Persson.

Dottersonen Bengt till Oscar fick ordet och han tackade för äran att blivit inbjuden och hela familjen blev mycket glad för det.

Ari Atho Rauma Construction från Finland; en mycket viktig kund för ESAB; berättade om det framgångsrika samarbeter med ESAB.

Slutligen kunde Bertil Pekkari berätta om ESABs framgångar och motgånngar under 60 år från och med 1970.

Sedan lottade Oscar Kjellberg ut ett antal presentkort med hjälp av junioren Oscar.

Det officiella programmet avslutades med ett tack för maten tal av den nordsika marknadschefen Mikael Mimer, som också avtackade festmommittén för den mycket väl organiserade och trevliga festen med mycket gott. Sedan blev det dans festorkestern fram till småtimmarna.

.

1 kommentar till “ESABs 120-års firande i Göteborg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *